Ошибка
  • XML Parsing Error at 1:88. Error 9: Invalid character

Коли податкові зобов’язання при ліквідації основних засобів не нараховуються

26.04.2017 15:52 Карина
Печать PDF

Консультация от постоянного партнера ТМ "АРКАДА-ГРАНД" ГФС Киевского района г.Одессы

www.arkada.od.ua

 

Коли податкові зобов’язання при ліквідації основних засобів не нараховуються

ДПІ у Київському районі м. Одеси ГУ ДФС в Одеській області інформує, що згідно з п. 189.9 ст. 189 Податкового кодексу в разі якщо основні виробничі або невиробничі засоби ліквідуються за самостійним рішенням платника податку, така ліквідація для цілей оподаткування розглядається як постачання таких основних виробничих або невиробничих засобів за звичайними цінами, але не нижче балансової вартості на момент ліквідації.


Відповідно до частини 2 п. 189.9 ст. 189 Податкового кодексу норма цього пункту не поширюється на випадки, коли основні виробничі або невиробничі засоби ліквідуються у зв'язку з їх знищенням або зруйнуванням внаслідок дії обставин непереборної сили, в інших випадках, коли така ліквідація здійснюється без згоди платника податку, у тому числі в разі викрадення основних виробничих або невиробничих засобів, що підтверджується відповідно до законодавства або коли платник податку подає контролюючому органу відповідний документ про знищення, розібрання або перетворення основних виробничих або невиробничих засобів у інший спосіб, внаслідок чого вони не можуть використовуватися за первісним призначенням.


Згідно з пп. 14.1.191 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу не є постачанням товарів випадки, коли основні виробничі засоби або невиробничі засоби ліквідуються у зв'язку з їх знищенням або зруйнуванням внаслідок дії обставин непереборної сили, а також в інших випадках, коли така ліквідація здійснюється без згоди платника податку, у тому числі в разі викрадення необоротних активів, або коли платник податку надає до контролюючого органу відповідний документ про знищення, розібрання або перетворення необоротних активів в інший спосіб, внаслідок чого необоротний актив не може використовуватися за первісним призначенням.


Таким чином, підставою для застосування вимог частини 2 п. 189.9 ст. 189 Податкового кодексу стосовно ненарахування податкових зобов’язань при ліквідації основних засобів є причина ліквідації цих основних засобів, а саме — знищення або зруйнування основних засобів внаслідок дії обставин непереборної сили або, коли така ліквідація здійснюється без згоди платника податку, у тому числі в разі викрадення основних засобів, за умови підтвердження таких обставин відповідно до законодавства.

Відповідне роз’яснення надано ДФС України у листі від 02.03.2017 року  № 4338/6/99-99-15-03-02-15.

 

 

Основной сайт ТМ "Аркада-Гранд" - www.arkada.od.ua.

Следите за новостями и публикациями, подписавшись на:
РАССЫЛКУ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА или
РАССЫЛКУ ДЛЯ ВЛАДЕЛЬЦА и РУКОВОДИТЕЛЯ БИЗНЕСА

Обновлено 26.04.2017 15:54
 

Newsflash

С праздником Святой Троицы!

Коллектив ТМ "Аркада-Гранд" и "Сарафан" поздравляет Вас с великим праздником Святой Троицы!

Троица – один из главных христианских праздников, обозначает сошествие Святого Духа на апостолов, которое им обещал Иисус Христос перед Своим вознесением на небеса. Сошествие Святого Духа указало на тройственность Бога — «Бог Отец творит мир, Бог Сын искупает людей от рабства дьяволу, Бог Дух Святой освящает мир через устроение Церкви».

С этого дня Бог послал апостолам дар говорить на разных языках. И именно Троица считается Днем рождения Церкви.

На Троицу осуществляется  одна из наиболее красивых и торжественных служб в году.

Все православные храмы в этот день украшены ветвями березы, сирени, клена – они символизируют обновление души.

В этот день принято украшать свои дом зеленью и цветами, поэтому народное название Троицы – Зеленое воскресенье. Ветками завешивают вход в жилище, траву рассыпают на полу, цветами украшают окна. Считается, что зелень на Троицу обладает особенными свойствами.

www.arkada.od.ua www.sarafan.od.ua

п»їп»їп»ї